Horoszkóp

2018

 

KOS

 
Egész életedben emlékezni fogsz majd erre az évre. Rendkívüli események részese leszel, melyek kihatnak a távolabbi jövődre. A tőled megszokott módon most is határozottan, lendületesen kezeled a dolgaidat, ezáltal elképesztő eredményeket és sikereket könyvelhetsz el magadnak. Nemcsak a szakmai előrejutásban, hanem minden egyéb területen fantasztikus lehetőségek várnak rád. Az anyagi helyzeted és a társas kapcsolataid is új lendületet vesznek. A pénzkereseti lehetőségek között azonban érdemes szelektálni. Főleg azok jelentenek rizikót, amelyeknek az ígért haszna nem áll arányban a befektetett munkával. Idén gyakran kerülsz majd a figyelem középpontjába, ezáltal igazán fontos embernek érezheted magad. Azt a kevés problémát, ami az év során adódik, könnyedén megoldod. Hatalmas elszántsággal haladsz az utadon, bármi áron sikerre viszed, amibe belekezdtél. A felmerülő akadályok sem tántoríthatnak el attól, hogy megvalósítsd mindazt, amit elterveztél. Talán állást is változtatsz, mivel kaphatsz olyan ajánlatot, ahol még jobban megbecsülnek és magasabb fizetéssel díjazzák a tudásodat és szorgalmadat. Néhány régi barátság valószínűleg nem állja ki az idő próbáját, ezt nem lesz könnyű feldolgozni. Ha egyedülálló vagy, találkozhatsz a lelki társaddal, akivel a későbbiek során összekötheted az életedet. Ne bonyolódj kétes viszonyokba, mert ezekből sem érzelmileg, sem anyagilag nem tudsz jól kijönni. A tartós kapcsolatban élők most kaphatnak a sorstól egy újabb esélyt, hogy rendezni tudják a felhalmozódott nehézségeket, meg nem oldott problémákat. Talán megteremtődhet a béke és harmónia, akár hosszú távra is. Nem ártana viszont figyelmen kívül hagyni a kéretlen tanácsokat, jöjjön az rokontól vagy baráttól, mert nem biztos, hogy jól látják a köztetek lévő konfliktus gyökerét. Dönteni nektek kell. Vannak olyan dolgok, amik csak rád és a párodra tartoznak, ebbe kívülálló nem szólhat bele.
Az év feladata: Bármennyire is sikeres vagy, ne bízd el magad. Engedd el azokat az embereket az életedből, akikre nem számíthatsz, mert csak érdekből vannak veled. Mindenképpen kerüld el a felesleges anyagi kockázatot jelentő helyzeteket. Légy óvatos a csalóka ígéretekkel szemben. Ne bízz meg mindenkiben, aki hízeleg. Döntsd el, kihez akarsz tartozni, kivel tudod elképzelni a jövődet, és ennek megfelelően lépj.
 
 

BIKA

 Lelki-szellemi újjászületést tapasztalhatsz meg életed számos területén. Elérheted azt az eredményt, amiről már azt hitted, le kell mondanod róla. Sorsdöntő fordulatok várnak rád, megváltozik az életszemléleted és az értékrended. Olyan dolgok válnak fontossá, amikkel eddig nem foglalkoztál. Óriási lehetőségeket kaphatsz a gyökeres átalakulásra. Ha nyitott szívvel fogadod az újdonságokat, és képes leszel leküzdeni a változásokkal szembeni ellenállásodat, megtalálhatod a boldogságot. Rengeteg olyan előrelépést tapasztalsz meg, amely hatással lesz a későbbi éveidre. Légy nyitott az újra, hiszen minden érted van, és te a fejlődésedet szolgálja. Nyugodtan tervezhetsz most már hosszabb távra is. A pénzügyeidet kezeld nagy körültekintéssel, akkor nem lesz gondod ezen a téren sem. Segíts, ahol tudsz, de ne a saját károdra adakozz. Ne adj kölcsön, mert nem biztos, hogy visszakapod. A megérdemelt sikereid miatt lesznek, akik megpróbálnak neked ártani. Nem kell foglalkozni a rosszakaróiddal és az irigyekkel. Becsülettel megdolgoztál mindenért. Legyél mindig higgadt és türelmes a nehéz helyzetekben is. A megélt és megszerzett tudásod, tapasztalatod birtokában képes leszel segíteni másokon és önmagadon is. Szerelmi téren reményteljes fordulat várható. Párkapcsolatod olyan lesz, amilyenre mindig is vágytál, ami annak köszönhető, hogy mindketten érettebbé, felelősségteljesebbé váltatok. Olyan események történhetnek, amelyek jó hatással lesznek a közös jövőre, ehhez azonban tudnod kell, hogy mit szeretnél igazán. Hagyj fel az aggodalmaskodással, élvezd ki minden pillanat örömét és ajándékát. Partnereddel készen álltok akár egy életre elköteleződni egymás mellett. Megérdemlitek, megszenvedtetek ezért a boldogságért. Az egyedülállók is igen jó eséllyel találhatnak új szerelmet ebben az esztendőben.
Az év feladata: Szükséged lesz nagyobb toleranciára, több alkalmazkodásra, elfogadásra és befogadásra. Találd meg helyedet a világban, válj nyitottá az új helyzetekre. Ne aggodalmaskodj a holnap felől, élj a jelenben, ne félj a jövőtől. Minden a te érdekedben történik. Tanulj és képezd magad folyamatosan. Ezáltal olyan új ismeretek birtokába jutsz, aminek az életed minden területén nagy hasznát veszed majd.
 
 
 

IKREK

 Az anyagiak megszerzése és megtartása központi téma lesz ebben az évben. Most megmutathatod mire vagy képes, ha nagyon akarsz valamit. A saját utadat járhatod, megteremtheted az önállóságodat, nem kell függened senkitől. Azt teheted, amit akarsz, és nem fogod hagyni, hogy ebben bárki is megakadályozzon. Lehetőséged lesz a munkádban, hivatásodban is az előrelépésre. A sok jó mellett azért előfordulhatnak majd nehezebb periódusok is, főleg, amikor váratlan helyzetekhez és teljesen új szituációkhoz kell alkalmazkodnod. Szerencsére könnyedén veszed az akadályokat, és nem riadsz vissza a megmérettetéstől. Az igazi, fontos változások azonban nem körülötted, hanem benned játszódnak le. A sors többször kínál lehetőséget, hogy szembesülj éned eddig rejtett oldalával. Ez nem lesz mindig kellemes, de muszáj szembe nézni vele, ha le akarod pakolni azokat a lelki terheket, amelyeket már régóta cipelsz magadban. Ennek következtében olyan problémákkal is megbirkózol, amik már hosszú ideje foglalkoztatnak, de eddig még nem találtad a megoldást. Megszabadulhatsz mindattól, ami akadályozott a fejlődésedben. Annyira szabadnak érezheted magad, mint eddig még sohasem. Gyakran találkozol olyan emberekkel, akikre nagy hatást gyakorolsz. Ha nincs állandó kapcsolatod, akkor kitombolhatod magad, lelkiismeret furdalás nélkül megélheted a mindent elsöprő, erotikus szenvedélyt. Hogy ezekből a kalandokból tartós kapcsolat lesz-e, az nemcsak tőled függ. Viszont, ha állandó kötelékben élsz, akkor nem érdemes meggondolatlanul flörtölgetni, miközben otthon vár rád valaki. Kár lenne veszélybe sodorni a biztosat a bizonytalanért. De megtörténhet az is, hogy lezársz egy régóta nem működő kapcsolatot. Mindenesetre az év olyan felismeréseket hozhat, amelyek teljesen átalakítják a magánéletedet.
Az év feladata: Ideje, hogy magabiztosabban állj a feladataidhoz, és kezedbe vedd a sorsod irányítását. Higgy magadban, de ne válj önhitté és nagyképűvé az elért sikereid miatt. Ne dicsekedj a megszerzett javaiddal, mert ezzel irigyeket szerezhetsz magadnak. Ne félj megélni a valódi vágyaidat.
 
 
 

RÁK

 
Magánéleti, párkapcsolati vonatkozásban hatalmas, sorsfordító változások történhetnek ebben az évben. Tisztában vagy a képességeiddel és az erényeiddel. A rendkívüli akaraterőddel megbírkózol bármilyen nehézséggel. A legmélyebb válságot is tudod kezelni megértő türelemmel és gyengéd alkalmazkodással. Bármennyire is visszaélnek a türelmeddel, a családodhoz való lojalitásod segít felülkerekedni a nehéz helyzeteken. A szeretteidért bármire képes vagy. Bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a gyakori hangulatváltozásaiddal és sértődékeny természeteddel te is próbára teszed a környezeted tűrőképességét. Pénzügyeid nem okoznak különösebb fejtörést, annak ellenére, hogy lesz néhány jelentősebb kiadásod. A munkádban viszont nem alakul minden úgy, ahogyan szeretnéd. Az is megtörténhet, hogy állást változtatsz. Amennyire barátságos és közvetlen tudsz lenni, annyira érzékeny is vagy a vélt vagy valódi bántásokkal, kritikákkal szemben. Ebből akadhatnak konfliktusaid a kollégáiddal. Szerencsére jó a humorérzéked, ez sok mindenen átsegít. Párkapcsolatod ebben az évben kissé hullámzó lehet. Ez okozhat szorongást, mivel félsz a változástól. Érzelmeid mélyek és tartósak, akit megszeretsz, ahhoz erősen kötődsz. Nem bírsz egyedül lenni, ezért képes vagy méltatlan, kiüresedett viszonyban is benne maradni. Választás elé kerülsz. Nem dughatod továbbra is homokba a fejedet. Dönteni kell. Sebezhetőséged miatt gyakran érzed magad kiszolgáltatottnak és védtelennek. Ilyenkor magadra öltöd a páncélodat, amit gyakran még akkor sem veszel le, amikor arra már semmi szükség nem lenne. Változnod kell, ha meg akarod tartani a párodat. Nagy felismeréseket teszel idén, ennek hatására több dologban is átalakítod majd az életedet. Ez mindenképpen a javadat fogja szolgálni.
Az év feladata: Ne hadakozz a változások ellen. Próbáld rugalmasabban kezelni a párkapcsolati problémáidat. Nyílj meg az érzéseidnek, vesd le a páncélodat. Változtass az eddigi szemléletmódodon.
 
 
 

OROSZLÁN

Nagy bátorságra és kitartásra lesz szükséged, hogy elindulj azon az úton, amely neked rendeltetett. A cél egyre közelebb van, ne hátrálj meg, ne bizonytalanodj el az utolsó métereken. Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy elérd a vágyott sikert. Előfordulhat, hogy olyan munkával bíznak meg, amihez semmi kedved, és nem is igen értesz hozzá. De leginkább az lesz a bajod vele, hogy úgy gondolod, nem méltó a kiváló adottságaidhoz. Ne aggodalmaskodj, hamar beletanulsz, talán még kedvelni is fogod idővel. Győzd le a változástól való félelmeidet, és tegyél meg mindent azért, hogy olyan helyzetbe kerülj, ahol tényleg jól érzed magad. Imádod, ha a középpontban lehetsz, de leginkább, ha neked van igazad. Egoista hajlamod ellenére valóban helyesen látod a dolgokat. Mindig tudod, merre van a megfelelő irány, az persze más kérdés, hogy néha szívesen teszel kerülőutakat. Szükséged van a csodálatra, az állandó megerősítésre, a képességeidet illetően. Ebből néha adódhatnak problémák, leginkább a párkapcsolatodban. Előfordulhat, hogy nem bírsz ellenállni a kínálkozó csábításnak, mivel alapvető igényed, hogy mindig kielégítsd a vágyaidat. Kedvedre való, ha rajonganak érted, de az is megállja a helyét, hogy hatalmas szenvedéllyel, teljes szívedből tudsz szeretni. Szeretet, türelem, megértés, elfogadás, hűség, tolerancia. Ideje lenne ezeket a fogalmakat magadévá tenni és végre komolyan venni. Feltéve persze, ha hosszú távon valóban elkötelezett és stabil kapcsolatban akarsz élni. A pillanatnyi vágyakért nem érdemes feláldozni az értékes, biztonságot adó köteléket. Spirituális témájú olvasmányaid segítségedre lehetnek abban, hogy rátalálj a lelki békédre, és megleld az életed valódi értelmét.
Az év feladata: Fogadd el az új kihívásokat, ne állj ellen az elkerülhetetlen változásoknak. Jobb, önként vállalni, mint megvárni, hogy kényszerítsenek. Magadra hallgass, ne másokra. Légy bátor és merész. Ne keress kifogásokat, hozd ki magadból a maximumot. Tűzz ki magad elé újabb célokat, haladj az utadon rendületlenül. Találd meg a belső hangodat, csendesítsd el a bensődben dúló viharokat, hogy a szorongásaid, félelmeid helyébe beköltözhessen a béke és a harmónia. Úgy a testedben mint a lelkedben.
 
 
 

SZŰZ

Az idei éved elképesztően hatékony lesz. Számos olyan eseményre számíthatsz, melyek kapcsán mámoros elégedettséget fogsz érezni. Igencsak nagyszerű, és felemelő pillanatok lesznek ezek. Őszinte segítőkre és támogatókra találsz, gyümölcsözővé válnak a kapcsolataid. Minden okod meglesz az elégedettségre, élvezed az élet napos oldalát. Nagyon nehéz meghódítani téged, viszonyaidat többnyire a hűvös tartózkodás jellemzi. A szerelem megélése és az érzelmeid kimutatása nehezen megy. A kötődés csak igen lassan alakul ki, ám ha megtalálod a neked megfelelő társat, akkor a szíved fellángol és olvadni kezd a jég. Ha eddig ez nem történt meg, akkor hamarosan érkezhet, akire oly régóta vársz. Hosszú távra szóló, kölcsönösségen, bizalmon és hűségen alapuló csodás szerelmet élhetsz meg. Élvezd amit az élet kínál, légy boldog, szeress. Rendkívül kreatív vagy, munkában pontos, precíz és megbízható. Ezeknek a tulajdonságaidnak nagy hasznát veszed feladataid megoldásában, ezt mások is elismerik és értékelik. Kiemelkedő teljesítményednek előléptetés és jelentős fizetésemelés lehet majd a jutalma. Az év során felemelő utazásokban lesz részed, melynek hatására felfedezed magadban azt a belső erőt, ami kiegyensúlyozottá és egyre harmonikusabbá tesz. Érdeklődésed az ezoteria felé fordulhat. Ezáltal elkezdődik egy hosszú ideig tartó, véget nem érő tanulási folyamat, melynek során jobban megismerheted önmagadat és a körülötted zajló események összefüggéseit, valós okait. Olyan látásmódot, dolgokat is elfogadsz majd, melyeket korábban elutasítottál, mert nem értetted. Ez mindenképpen a javadra válik. Átfogóbbá, empatikusabbá alakul a világnézeted, megerősödik a láthatón túliba vetett hited.
Az év feladata: Ne erőltesd senkire az akaratodat. Szárnyalj, szabadítsd fel magad, ne légy annyira földhözragadt. Tapasztalj meg új és szokatlan dolgokat, élvezd az élet ajándékait. Engedd szabadjára feltörő érzéseidet. Merd megélni és kimutatni a szeretetedet. Légy megértő és elfogadó az emberek gyengeségeivel.
 
 
 

MÉRLEG

 Ebben az évben nagyon szerencsés lehetsz, életed számos területén úgy érezheted, hogy szinte újjászülettél. Sokat tanulsz, a látókörödet bővítő, új ismeretekre teszel szert, ezáltal bölcsebbé válsz. Olyan különleges és misztikus dolgokkal ismerkedsz meg, amelyekről nem hitted, hogy valaha érdekelni fognak. Talán most keltik majd fel a figyelmedet a spirituális, ezoterikus témájú tudományok. Ezek segítségével választ kapsz az eddig megmagyarázhatatlannak hitt dolgokra és megválaszolatlan kérdésekre. Képes leszel szembenézni a lehúzó félelmeiddel, melyek mostanáig akadályoztak az egyéniséged teljes kibontakoztatásában. Hatalmas fejlődést tapasztalsz meg a munkahelyi előmeneteledben és a szakmai jártasságodban. Részed lehet egy csodálatos, élményekkel teli utazásban is. Sikert sikerre halmozol, emiatt bizony akadhatnak majd irigyeid. Sok minden átértékelődik benned. Rájössz arra, mi a fontos az életedben, és mi az, amivel a jövőben már egyáltalán nem kell foglalkoznod. Pénzköltési szokásaid felett végre az értelem fog uralkodni. Megtanulsz spórolni, pedig egyáltalán nincs ez ínyedre, de rájössz, hogy néha bizony muszáj. Érzéki vágyaid felerősödnek, a szerelmi életed szenvedélyessé válik. Esélyes, hogy felbukkanjon valaki a múltadból, aki annak idején nagy hatással volt rád, mégis csalódnod kellett benne. Hallgass a megérzéseidre, de azt se felejtsd el, mennyi fájdalmat okozott neked. Arra haladj, ahová érkezni szeretnél. A saját értékrended legyen a mérce. Elégedettséget fogsz érezni, ha megtalálod a saját középpontodat, nem hagyva, hogy mások irányítsák az életedet.
Az év feladata: Az álmaid és céljaid megvalósításához sok türelemre és önfegyelemre lesz szükséged. Fontos az önbizalmad erősítése. Életedet egyensúlyba kell hozni. Hagyj magad mögött mindent, ami eddig gátolt abban, hogy békében élhess saját magaddal. A megfontolt és következetes hozzáállás a siker kulcsa.
 
 
 

SKORPIÓ

Ebben az esztendőben stabilizálhatod az anyagi helyzetedet. Életed minden területén izgalmakra, nem várt eseményekre számíthatsz, mégis képessé válsz a biztonságod megszilárdítására és megőrzésére. Emberi kapcsolataidban érhet csalódás, szomorúság, talán el kell búcsúznod valakitől, aki fontos volt számodra. A meglévő, stabil együttélés mellett belebonyolódhatsz egy izgalmas, külső viszonyba. Ez a fellángolás nem valószínű, hogy eltéríthet véglegesen a régi kedvesedtől. Viszont jó lehetőség arra, hogy nyíltan egymás tudomására hozzátok a szükségleteiteket és elvárásaitokat. Bár gyakran küzdesz a féltékenység gyötrelmes érzésével, mégis előfordulhat, hogy a hűtlenséged ellenére a párodat birtokolni akarod, és maximális hűséget, odaadást vársz el tőle. Tele vagy szenvedéllyel, mégis kétségbeesetten félsz a lelki sérülésektől, és ezt mindenáron megpróbálod eltitkolni. Érdemes ezen elgondolkodni. Nem kerülhető el, hogy az eddig elfojtott sérelmek a felszínre kerüljenek és tisztázódjanak az erőviszonyok. A sors most lehetőséget kínál változásra, érdemes élni vele. Az egyedülállók találkozhatnak valakivel, aki alaposan felforgatja és átalakítja az eddigi értékrendjüket. Hatalmas intenzitással tudsz szeretni, vonzódsz a tiltott dolgokhoz, büszke vagy a szexuális kisugárzásodra. Megbabonázod a kiszemeltedet, delejes vonzerődnek kevesen bírnak ellenállni. Téged sem nehéz behálózni. Viszont ha igazán szerelmes leszel, akkor képessé válsz a hűségre és a teljes odaadásra. Ebben az évben az elvont dolgok iránti érdeklődésed komolyra fordul, megpróbálod egyeztetni álmaidat a realitásokkal. Szeretnéd megérteni az okokat, összefüggéseket, hogy megértsd, miért alakult így az életed.
Az év feladata: Nézz szembe azokkal a korlátokkal, melyeket magadnak állítottál. Ne várj el másoktól olyant, amit te sem tudnál teljesíteni. Hallgass a szívedre, fogadd el a valódi érzéseidet. Ne kergess hamis ábrándokat, vedd figyelembe a realitásokat. Hozd összhangba a saját igényeidet mások szükségleteivel.
 
 
 

NYILAS

 
Talán még soha nem tudtad annyira jól képviselni a saját érdekeidet, mint ebben az évben. Képes leszel kiállni az igazadért, a becsületedért, és megvéded magad bárkivel szemben. Ha kész vagy megbocsátani magadnak és másoknak is, akkor nagyfokú gyógyulás, átalakulás lehetséges, nemcsak a lelki, de a fizikai életedben is. Gondold át, mi a legfontosabb számodra, és ennek elérésére törekedj. A pozitív változás akkor jön létre, ha senkit nem próbálsz arra kényszeríteni, hogy a te céljaidat kövesse. El kell fogadnod a másik fél álláspontját is. Menj elébe a változásoknak, ne várd meg, hogy a sors kényszerítsen rá. Magánéletedben is felpörögnek az események. Kedveseddel egyre boldogabbnak érzed magad. Olyan varázslatos élményeket élhettek át együtt, amit soha nem felejtesz el. Ennek ellenére többször kerül válságba a kapcsolat, elsősorban a te önző viselkedésed miatt. Szoros köztetek a lelki kötődés, de vigyázz, ne rontsd el hatalmi csatározással vagy hűtlenkedéssel. Inkább járj a kedvében szeretettel, figyelmességgel, apró meglepetésekkel. Meg fogja hálálni. Annál is inkább, mivel fáradhatatlan szerető vagy, melletted igazán nem lehet unatkozni. Megnő az igényed a tanulásra, ismereteid bővítésére. A megszerzett tudás által olyan tapasztalat birtokába jutsz, melyek erősítik az önbizalmadat és a biztonságérzetedet, és nem utolsósorban gazdagítják az amúgy sem szegényes fantáziádat. Intuíciód egyre jobban kiteljesedik, spiritualitásod elmélyül, és bizony néha előfordul veled, hogy elmosódik a valóság és illúzió közti határ. Hallgass a kifinomult megérzéseidre akkor is, amikor megkörnyékez egy olyan személy, akihez szoros szálak fűztek régebben, de nagyot csalódtál benne. Most sem számíthatsz tőle semmi jóra, ne hagyd magad megtéveszteni. Lehetőséged lesz gyarapítani az anyagi javaidat, ez pedig olyan elégedettséggel tölt el, hogy több dolog is új értelmet nyer az életedben. Szerencsésnek, elégedettnek érezheted magad. Fordulatokban bővelkedő, sikerekben gazdag, kölcsönös szeretetben megélt éved lesz.
Az év feladata: Ne félj a változásoktól. Hozd elő a jobbik énedet, kerüld a hamisságot. Ne barátkozz hozzád méltatlan emberekkel. Ne légy akaratos, nem kaphatsz meg mindent azonnal. Kell néha a csend, a türelmes várakozás. Képezd magad, fedezd fel a világot. Ne tékozold el se a pénzedet, se az érzelmeidet.
 
 
 

BAK

 Szerelmi életed felélénkül, izgalmakban, meglepetésekben bővelkedik az esztendő. Váratlan fordulatokra lehet számítani a most kezdődő viszonyokban és a régiekben egyaránt. Sorsdöntő találkozások, meglepő, hirtelen lezárások teszik érdekessé, néha kaotikussá a párkapcsolati kötődésedet. Megjelenhet egy mindent elsöprő, hatalmas szenvedélyt hozó románc lehetősége, ami felforgatja a mindennapjaidat. Ám, ha már tartós kapcsolatban élsz, akkor számítanod kell sok nehézségre, bonyodalomra. Talán véget vetsz a régi köteléknek az új miatt, de ez nem lesz könnyű. Többnyire a józan eszedre hallgatsz, de előfordulhat, hogy az érzelmeid felülírják a realitásokat. Az idő majd elhozza a jó megoldást, bízz benne, hogy előbb-utóbb minden a helyére kerül. Kitartásodnak és szorgalmadnak köszönhetően anyagilag nem lesz okod panaszra, termékeny időszak várható. Sok olyan sorsszerű esemény történik, ami elégedettséggel tölt el. Különleges, rendkívül kreatív személyiség vagy. Remek meglátásaid és ötleteid támadnak, amiket meg is tudsz valósítani. Túlteng benned az ambíció és a becsvágy, ezáltal nagyon eredményes és sikeres időszakot élhetsz meg. Ha mindig bízol a képességeidben, akkor nem fogsz csalódni. Belevághatsz egyedül is új feladatokba, társak nélkül is garantált a győzelem. Nincs szükséged arra, hogy folyton csak alkalmazkodj. A saját vágyaidat és céljaidat kövesd, ne hagyd, hogy mások jelöljék ki számodra a helyes utat. Nálad jobban senki sem tudja, hogy neked mi a jó.
Az év feladata: Vállald fel az érzéseidet, stabilizáld a szerelmi életedet. Zárd le azokat a kapcsolatokat, amik már nem megfelelőek számodra. Állj ki önmagadért, képviseld határozottan az érdekeidet. Bízz az erődben. Kerüld a meggondolatlan cselekedeteket, ne sodord veszélybe magadat hirtelen felindulásból.
 
 
 

VÍZÖNTŐ

Ebben az évben mindent elsöprő lendülettel haladsz a kitűzött céljaid felé. Hatalmas energiák segítenek utadon, hogy életed olyan mederbe terelődjön, amint az a sorsodban meg van írva, és ahogyan te is szeretnéd. Többet jársz majd közösségekbe, baráti társaságokba, mint eddig. Rendkívül sokoldalú, tehetséges ember vagy, akit kiváló intellektussal is megáldott az ég. Nem véletlen, hogy sokan irigykednek rád a sikereid miatt. Bár könnyen ki lehet hozni a sodrodból, nem vagy haragtartó, hamar megbocsátasz. Pozitív életszemléletednek, különleges kisugárzásodnak nehéz ellenállni. Vidám, bohókás, mindenkivel közvetlenül kommunikáló magatartásod okán sok rajongóval dicsekedhetsz. Ez bizony nem mindenkinek tetszik. Vigyáznod kell, hogy fergeteges jókedvedben ne lépj túl bizonyos határokat. Ami az előnyöd, az egyben hátránnyá is változhat. Be kell tartani bizonyos szabályokat, bármennyire is liberális szemléletű vagy. A barátból könnyen válhat ellenség, ha figyelmen kívül hagyod mások érzékenységét. Anyagilag szerencsés periódus elé nézel, a jövőben többet engedhetsz meg magadnak, mint eddig. A költekezéssel mégse essél túlzásba, bármennyire is elkap néha a vásárlás szenvedélye. Tartalékolj nehezebb időkre is. Igen kedveled a változatosságot, a szokatlan, izgalmas helyzeteket. Ennek ellenére képes vagy nyugodt, harmonikus légkört teremteni magad körül, mind a munkában, mind a magánéletben. A szerelem nagy kihívást jelent ebben az évben is. Akivel most összehoz a sors, azzal hosszú távra tervezhetsz. Talán még komoly elköteleződésre is sor kerülhet. Kedvesed kiszámíthatatlan viselkedése talán okot adhatna a féltékenységre, de számonkérés helyett figyelj az ő vágyaira is, ne csak a saját sebeidet nyalogasd. Ha meg akarod tartani, akkor szembe kell nézned a valósággal, nem pedig elérhetetlen álmokat kergetni. Őszinte vagy a kapcsolataidban, de ha úgy érzed, nem értékelnek eléggé, gyorsan továbbállsz. Emiatt gyakran érnek csalódások. Tegyél róla, hogy most ne így legyen. Miközben álmodozol egy elképzelt ideálról, a tökéletes, örökké tartó szerelemről, észre sem veszed, hogy akár ő is lehetne, aki éppen melletted van. Amire vágysz, az a valóságban talán nem is létezik.
Az év feladata: Vigyázz arra, hogy hirtelen felindulásodban ne rombold le, amit idáig elértél. Néha haladhatsz lassabb tempóban. Tanulj meg bízni a párodban. Tevékenykedj hasznos, mások javát szolgáló célok érdekében. Segítsd a rászorulókat. Ne csak a szellemedet tápláld, törődj a tested szükségleteivel is. Becsüld meg azt a személyt, aki kitart melletted jóban-rosszban. Óvakodj a hazug, kétszínű emberektől.
 
 
 

HALAK

 
Ebben az évben gyakran élvezheted az élet napos oldalát. Nem fogsz unatkozni, megvalósíthatod a régóta dédelgetett terveidet. A terhes kötöttségeidtől végre megszabadulhatsz, így több időt szakíthatsz a pihenésre. Amennyiben időd, és nem utolsósorban az anyagi lehetőségeid megengedik, sokfelé utazgathatsz belföldön és külföldön egyaránt. Lehetőséged lesz megtapasztalni a szabadság felemelő érzését. Sokat fogsz tanulni, új ismeretekkel gazdagodsz, ami sorsfordító felismerésekhez vezethet. Felerősödik érdeklődésed a spirituális témák iránt, találkozol olyan emberekkel, akik segítenek neked megérteni az eddig felfoghatatlan dolgokat, különleges jelenségeket. Bensőséges baráti viszonyaidat a szeretet és a kölcsönös tisztelet jellemzi. Szerelmi téren viszont előfordulhat bizalomvesztés, titkolózás és gyanakvás a partner iránt. Emiatt megkérdőjeleződhet a kapcsolat jövője. Érdemes lenne több időt kettesben tölteni a kedveseddel. Kizárni a külvilágot, megosztani vele a kételyeidet, érzéseidet, gondolataidat. Ha sikerül újra egymásra találni, akkor elkerülhető a végleges szakítás. Az őszinte, feltáró beszélgetés csodákra képes. Érdemes megpróbálni. Nem veszítesz vele semmit, legfeljebb nyersz egy esélyt az újrakezdésre. Talán képesek lesztek felfedezni egymásban mindazt, amiért egykor összekötöttétek az életeteket. Az anyagi helyzeted néha ingadozhat, de szerencsére gyakran adódik majd olyan pénzkereseti lehetőség, amivel ki tudod egyenlíteni az esetleges tartozásaidat. Összeköttetéseid révén számos előnyre tehetsz szert, ami igen jó hatással lesz a munkádra és az egzisztenciádra. Amennyiben régóta morfondírozol azon, hogy otthagyd a jelenlegi munkahelyedet, idén nagy eséllyel lesz rá lehetőséged.
Az év feladata: Hagyd magad mögött a félelmeidet és a szorongásodat. Ne kételkedj, ne tétovázz, légy határozott és rugalmas. Ne engedd magad elbizonytalanítani, ha döntened kell fontos kérdésekben. Vállald a véleményedet, állj ki az igazadért. Légy bátor, ragadd meg a kínálkozó lehetőségeket. Küzdj az álmaidért.
 

Forrás: zsozirisz