Tibeti asztrológia

A tizenkét bölcsesség útja

 

A tibeti asztrológia ezoterikus szempontból szoros kapcsolatban van a buddhizmus tanításával és a tibeti bön hagyománnyal. A születési dátum határozza meg azt, hogy melyik asztrológiai jelhez tartozunk, milyen a karmánk és milyen sorsunk lesz az életben, figyelembevéve az elmúlt életeket.

 

REINKARNÁCIÓ 

(KOS – március 21.- április 20.)

Ez a személy impulzív, magában hordozza a hadviselő energiát  akár egy harcos. Kerüli a monotonitást és a túlzott gondolkodást. Szociális intézményekben felelne meg számára a munka, mert így elkerülheti a lobbanékonyságot és a megszédülést.

Karma: a túlzott impulzivitása és gondatlansága miatt, könnyen megsértheti a körülötte lévő embereket.

 

SZELLEM LÉTREHOZÁSA

(BIKA – április 21.- május 20.)

Megmutatja a növekedést, terjeszkedést, a földi szeretetet és művészetet. Biztonságra törekvő, rendkívül tapasztalt, de a saját belső igényeinek ritkán tud megfelelni.

Karma: saját törekvései és vágyai között lévő belső ellentmondás miatt nehezen találja meg a harmóniát az emberi kapcsolataiban.

 

PSZICHIKAI ÉS SZELLEMI EVOLÚCIÓ

(IKREK – május 21. – június 21.)

Szimbolizálja az intelligenciát és a kettősséget, ami a szellemi és földi tudat egységében mutatkozik meg. Aktív és felkészült, de a szétszórtsága miatt ritkán fejez be valamit. Még ha érzi is a késztetést a szellemi fejlődés iránt, nehezen találja meg a lelki békéjét, amire a személyiségének kettőssége is mutat.

Karma: ha belső törekvései és vágyai ellentétben állnak egymással, nem találja meg a hangot az emberekkel.

 

 

AZ EMBER SZÜLETÉSE

(RÁK – június 22. – július 22.)

Rámutat a szellem megtestesülésére a fizikai világban. Jelképezi a nőt, az anyaságot, a testet és az érzelmeket. A  külső világtól való védelme érdekében mindent magában tart. A családban találja meg az élet forrását és a spirituális értékeket.

Karma: kiemelt birtoklási vágya és túlérzékenysége miatt sokan menekülnek tőle.

 

EGYETEMES TUDAT

(OROSZLÁN – július 23. – augusztus 23.)

Ábrázolja az összességét az eszmének és valóságnak. Részt vesz az anyagi világban, folyamatosan vágyik az elismerésre és az önmegvalósításra. Sikeresnek érzi magát, ha mások  csodálják, imádják és ily módon elégíti ki saját szükségleteit.

Karma: ha a saját energiáját nem irányítja megfelelően, gyakran önzővé válik. Emiatt nem tudja megtartani az egyensúlyt a valóság és önimádat között.

 

ANYAG

(SZŰZ – augusztus 24.- szeptember 22.)

Jelképezi a lelket, amely a test és lélek egyensúlyával van ábrázolva. Idővel fejlődik a kritikai szemlélete, mikor nem panaszkodik mindenre és nem elégedetlenkedik folyamatosan.

Karma: kicsinyesség, mely néha önzésbe torkollik. Gyakran nem képes lelkileg megérni.

 

ÉRZELMEK BŐVÍTÉSE

(MÉRLEG – szeptember 23. – október 22.)

Folyamatosan keresi az egyensúlyt az anyag és szellem között, nehezen tud döntéseket hozni. Nyugodt vérmérsékletű, aktív és nem túloz.

Karma: határozatlansága miatt mások elvesztik a türelmüket, könnyen elveszítheti azt akit szeret.

 

VÁGY AZ ÖRÖK ÉLETRE

(SKORPIÓ – október 23. – november 22.)

Ábrázolja a konfliktust a szellem és az anyag között az érzelmek és nemi vágy közti küzdelemben. Érzéki, birtokló, aki akkor mozdul meg ha hódíthat. Szeretné élvezni a földi örömöket, de vonzza a spirituális világ is.

Karma: romboló, ellenőrizhetetlen szexuális vágya miatt néha elveszítheti a logikus gondolkodását.

 

VIRÁGZÁS IDEJE

(NYILAS – november 23. – december 21.)

Rámutat a szellem és anyag közötti harc végeredményére, a törvényszerű kiegyenlítődésre. Tud élni a társadalomban vagy attól távol a belső világának fejlesztésével. Élvezi a földi sikert, de egyben nagylelkű ember is.

Karma: energiát pazarolhat jelentéktelen dolgokra, ekkor gyakran veszíti el a belső nyugalmát.

 

KIVÁLÓ ISMERETEK

(BAK – 22.12. – 20.1.)

Sikerre számos kísérlet után jut csupán az életben, de megvan a lehetősége, hogy megtalálja a földi spiritualitást is. Magához és másokhoz szigorú és igényes.

Karma: a saját akaratát és álláspontját szereti másokra ráerőszakolni és emiatt zsarnokká válik bizonyos helyzetekben.

 

A VÁLASZTÁS

(VÍZÖNTŐ – 21.1. – 19.2.)

Képes szembefordulni másokkal és hajlandó felelősséget vállalni a saját tetteiért. Magában foglalja az összes egyetemes energiát, a kettősséget és a belső konfliktusokat. Ő minden cselekvés kezdeményezője, átadja magát, amit mások értékelnek.

Karma: a környezet elutasítása és a félelem hogy el lesz hagyva.

 

FÉNYHEZ VISSZATÉRÉS

(HALAK – 20.2. – 20.3.)

Az újjászületés szintézisét ábrázolja. Mint a tenger gyermeke, úszik az élet óceánjában, de ugyanakkor egyesül a világegyetemmel. Mély és lenyűgöző belső élete van. Az utolsó szimbólum a halál jele, mert elköszön a földi élettől és belemerül az ismeretlen vizekbe. Ilyen módon a ciklus befejeződik – az ember meghal , de az egyetemes szellemi tudatossága kezd egy újratanulási szakaszt.

Karma: mivel a halak két irányban úsznak, ezért nehezen választják a helyes utat, lefelé vagy felfelé áramolnak.