Tibeti naptár

2147. Fém-Patkány éve

 

Elem: Fém. Minősége a merevség. Tulajdonságai a hideg, száraz, tiszta és éles, akár egy penge. Az összeszedettség és az igazság szimbóluma, amint az határozottan átvág az akadályon. Ha túlságosan merev, akkor pusztítóvá és a fejlődést akadályozóvá válik. Az estéhez, a hanyatláshoz, a nyugati égtájhoz és az őszhöz kapcsolódik. Fehér színnel erősíthetjük a hatását.

A Fém elem stabilitást, keménységet, merevséget ad. Energikus, pozitív kisugárzású év, ám kissé zavaros lehet az ellentmondások és bizonytalanság miatt. Kevés kompromisszumra számíthatunk ebben az időszakban. 

Törődjünk többet a külvilághoz való kapcsolódással,vizsgáljuk felül a kapcsolatainkat!

 

Harmonikus kapcsolatban áll a Föld és Fa elemmel. 

Diszharmonikus viszonyban áll a Tűz elemmel.

 

Polaritás: férfi jellegű, hím, pozitív. Jellemzői az aktivitás, a belülről kifelé irányuló mozgás, kiáramlás, szétterjedés, növekedés és önkifejeződés.
 

 

Tibeti állatövi jegy: Patkány. Bőséget és gazdagságot hozó jegy. Fontos az óvatosság, az értékek és javak felhalmozása, valamint a függetlenség megőrzése. Az általa uralt év nyugodt, ami segítheti a fejlődést, növekedést és a befektetéseket. Kerüljük a kockázatvállalást, törekedjünk kiszámítható biztonságra.

 

Harmonikus kapcsolatban van a Sárkány és Majom jegyekkel. 

Diszharmonikus viszonyban van a Ló jeggyel.

 

A tibeti holdújév 2020. febuár 24-én veszi kezdetét.